Antifa een terroristische groep?

Door: Tomasz Konicz/Heise.de
Gepubliceerd: 04 juni 2020

Terwijl de opstand in de VS meer levens eist, wil Trump de „Antifa“ vervolgd zien als een terroristische organisatie…

(Door Tomasz Konicz, oorspronkelijk op 2 juni in het Duits verschenen bij Telepolis/Heise.de vertaling globalinfo.nl

Ondertussen wordt in de Verenigde Staten steeds vaker met scherp geschoten bij de onderdrukking van de opstand. Alleen al in de nacht van maandag werden drie demonstranten doodgeschoten tijdens de gevechten die in veel Amerikaanse steden met volle kracht bleven woeden. 40 Amerikaanse steden hebben een avondklok ingesteld. Veel mensen werden in ziekenhuizen opgenomen met schotwonden en meer dan 4400 demonstranten zijn tot nu toe tijdens de protestgolf gearresteerd.

De Amerikaanse media publiceerden verontrustende beelden van protesten tegen politiegeweld vanuit Los Angeles, die doen denken aan burgeroorlogsgebieden, waarin de politie plotseling het vuur opende en de demonstranten in paniek dekking moeste zoeken. In Louisville (Kentucky), waar de afgelopen dagen al verschillende demonstranten zijn neergeschoten, hebben de politie en de Nationale Garde een demonstrant neergeschoten. De politie beweerde later dat ze alleen maar hadden teruggeschoten.

In Davenport (Iowa) zou in de loop van de nachtelijke confrontaties tot schotenwisselingen zijn gekomen, waarbij twee mensen door de politie zijn neergeschoten en twee anderen gewond zijn geraakt. Er zou volgens de politie geschoten zijn op een een politiepatrouillewagen Een politieman raakte gewond door schoten.

Link: https://www.globalinfo.nl/Achtergrond/antifa-een-terroristische-groep

Nach oben scrollen